KLOVNE-KORPSET

De klovne som Danske Plejehjemsklovne sender ud på besøg er professionelle og har mange års erfaringer med at arbejde med ældre, mennesker med demens og voksne med andre kognitive udfordringer.
Klovnekorpset består af en fast kerne og knytter ekstra klovne til ved behov. 

Plejehjemsklovnene arbejder ud fra værdierne:

RESPEKT – for hvert enkelt menneske og dennes livssituation

VÆRDIGHED – og ligeværdighed i alle typer af relationer

NYSGERRIGHED – på mennesker, møder, historier og situationer

Et møde med en plejehjemsklovn er og skal altid være en passende, positiv forstyrrelse!

Hvor kan du møde os?

Danske Plejehjemsklovne har som ambition at alle, der bor på plejehjem eller bosted skal have mulighed for at få besøg af professionelle klovne.
Men alt lader sig ikke gøre på een gang – og lige nu er det plejehjem og bosteder i Region Midt, Region Syd og Nordsjælland, der har og har haft glæde af Danske Plejehjemsklovnes besøg.

Efterhånden som foreningen rejser penge og får doneret midler vil flere plejehjem og bosteder i andre regioner også få mulighed for at få besøg.

Det er ikke en menneske-ret at få besøg af klovne, men det gør hverdagen ret meget sjovere, og det er heller ikke værst!

Vil du vide mere om vores arbejde – book et foredrag

Når det er alvorligt sjovt at være klovn

De lange linjer i Danske Plejehjemsklovne

Har ældre mennesker godt af at grine? Er klovne for voksne?
Danske Plejehjemsklovne er i hvert fald ikke for børn!

Oplev vores to sprudlende initiativtagere i et foredrag om, hvordan klovnen, som kunstnerisk figur, kommer bagom demens og andre sygdomme og møde mennesket med liv, glæde, nærvær og humor. Om relationer, der skabes i mødet, så det er okay at være præcis, som man er.
Danske Plejehjemsklovne sætter ind med humor – også dér, hvor det er alvorligt. For humor skal tages alvorligt – og humor bliver til ordentlighed, når den kombineres med respekt og anerkendelse.

Varighed og pris

Foredraget “Når det er alvorligt sjovt at være klovn” varer 1½-2 timer inkl. en kort pause.

Pris: kr. 5500,- + kørsel

Ved dette foredrag er der mulighed for at tilkøbe et kort besøg af plejehjemsklovnene Tut & Tut før foredraget. Besøget er ca. 15-20 minutter.

Pris: kr. 1300,-

 

En passende, positiv forstyrrelse

Et lille foredrag om Danske Plejehjemsklovne

Har mennesker godt af at grine? Er klovne for voksne?
Danske Plejehjemsklovne er i hvert fald ikke for børn!

Få besøg af én af initiativtagerne til Danske Plejehjemsklovne, der fortæller om arbejdet med at skabe stjernestunder hos mennesker, der bor på plejehjem eller bosteder for voksne. Om den helt særlige magi, som klovnene bærer med sig og som kan tænde lys i øjne, hvor lyset ellers kun sjældent tændes.

 

Varighed og pris

Det lille foredrag om Danske Plejehjemsklovne varer ca. 45 minutter.
Foredraget er egnet som indledning til øvrigt arrangement, til konfirmander eller højskoledage.

Pris: kr. 2000,- + kørsel

Danske Plejehjemsklovne – bestyrelse og baggrund

Danske Plejehjemsklovne er en almennyttig og velgørende forening, der arbejder for at udbrede brugen af professionelle klovne i ældreplejen og omsorgssektoren. Foreningen arbejder desuden for at udbrede kendskabet til den effekt, som plejehjemsklovnenes arbejde har på trivsel og livsglæde hos mennesker på plejehjem.

Foreningen blev stiftet i forsommeren 2020.

Foreningens bestyrelse og sekretariatet arbejder ulønnet.
Foreningen modtager ingen offentlig støtte, og er derfor dybt afhængig af velvillige fonde, støttemedlemmer, private donationer og sponsorer.

BESTYRELSEN 2024
Ann-Mette Kiel – formand
Thomas Duholm Marcher – bestyrelsesmedlem
Else Krabbe – bestyrelsesmedlem
Dario Solina – bestyrelsesmedlem
Kim Brandt – bestyrelsesmedlem
Tanja Marcher – kasserer

,Danske Plejehjemsklovne er stiftet fordi behovet for at skabe kulturelle åndehuller for mennesker, der er kognitivt svækkede er stort, men underprioriteret.
Initiativtagerne til foreningen har arbejdet som klovne på plejehjem og hos mennesker med demens siden 2015. Foreningens fundament er bygget på deres erfaringer og viden.

Rapporten Klovne i Ældreplejen undersøgte om klovne hos ældre overhovedet er en god idé – og konklusion var et stort, rungende JA.

Præforskningsprojektet En Mærkbar Forskel gik skridtet videre og fokuserede på mennesker med svær demens på de syv specialiserede demensafdelinger i Horsens kommune.

 

Plejehjemsklovne-nyt i din mailboks

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev – som bliver udsendt med ujævne mellemrum – modtager du en lille velkommen-og-tak-for-din-interesse-gave i form af en artikel, der beskriver et par af plejehjemsklovnenes oplevelser og møder med mennesker på plejehjem i Danmark.

En forstyrrelse direkte i din mailboks

* indicates required
Muligheder ....